Biztos vagyok benne, hogy a napokban sokan kapták meg ezt a levelet a Google-től. Az óriás cég szolgáltatása a versenytársa szeretett volna lenne a Facebook közösségi médiának, ám ez nem sikerült, ezért döntöttek a megszüntetése mellett.

“Azért kaptad ezt az e-mailt, mert fogyasztói (személyes) Google+-fiókkal rendelkezel, vagy Google+-oldalt kezelsz.
2018 decemberében jelentettük be, hogy 2019 áprilisától a fogyasztók számára elérhető Google+ szolgáltatást megszüntetjük. Ennek oka az alacsony kihasználtság, valamint azok a nehézségek, amelyek az ügyfelek elvárásainak megfelelő, sikeres termék karbantartása során felmerültek. Köszönjük, hogy te is hozzájárultál a Google+ közösségéhez. Az alábbiakban a következő lépéseket ismertetjük, például azt, hogy miként töltheted le a fotóidat és más tartalmaidat.
Április 2-án megszüntetjük a Google+-fiókodat és a létrehozott Google+-oldalaidat, és elkezdjük a személyes Google+-fiókokhoz tartozó tartalmak törlését. Az albumarchívumban és a Google+-oldalaidon lévő Google+-fotókat és -videókat szintén töröljük. A tartalmakat április előtt bármikor letöltheted és mentheted. Ne feledd, hogy a Google Fotókba mentett fotókat és videókat ez nem érinti.
A személyes Google+-fiókok, -oldalak és az albumarchívum törlésének folyamata eltart néhány hónapig, mely időszak során a tartalmak elérhetők lehetnek. Előfordulhat például, hogy a személyes Google+ törlésének befejezéséig a felhasználók hozzáférhetnek a Google+-fiókjuk bizonyos részeihez a tevékenységnaplón keresztül, és lehet, hogy a G Suite-felhasználók láthatják a személyes Google+-on közzétett tartalmakat.
Új Google+-profilt, -oldalt, -közösséget vagy -eseményt már február 4-étől nem fogsz tudni létrehozni.
További részleteket és a leállásról szóló híreket a GYIK-ben találsz.
Ha egy Google+-közösség tulajdonosa vagy moderátora vagy, a közösség adatait letöltheted és mentheted. 2019. március elejétől a nyilvános Google+-közösségek letöltött adatai tartalmazni fogják a közösséghez tartozó bejegyzések részleteit (szerző, törzsszöveg, fotók) is. További információ
Ha a Google+ Bejelentkezés gombbal jelentkezel be webhelyekre és alkalmazásokba, tájékoztatunk, hogy ez a gomb sem fog működni a jövőben, és egyes esetekben a Google-bejelentkezés gomb váltja. Ha egy webhelyen vagy alkalmazásban látható a Google-bejelentkezés gomb, természetesen továbbra is bejelentkezhetsz a Google-fiókoddal. További információ
Ha a Google+-t a saját webhelyeden vagy más webhelyen használtad a megjegyzésekhez, tájékoztatunk, hogy ezt a funkciót február 4-éig eltávolítjuk a Bloggerből, március 7-éig pedig más webhelyekről is. 2019. április 2-ától a webhelyeken közzétett összes Google+-megjegyzést töröljük. További információ
Ha G Suite-ügyfél vagy, a G Suite-fiókodhoz tartozó Google+ szolgáltatás továbbra is aktív marad. Ha további információra van szükséged, fordulj a G Suite-adminisztrátorhoz. Hamarosan a szolgáltatás megjelenése és funkciói is megújulnak. További információ
Ha a Google+ API-kat vagy a Google+ Bejelentkezést használó fejlesztő vagy, itt tudhatsz meg többet arról, hogy ez a változás miként érint.
Az egész csapat nevében szeretnénk megköszönni, hogy jelenléteddel segítetted igazán különleges hellyé tenni a Google+-t. Hálásak vagyunk minden olyan tehetséges művésznek, közösségfejlesztőnek és véleményvezérnek, aki internetes otthonául választotta webhelyünket. Szenvedélyük és elkötelezettségük nélkül nem lehetett volna ilyen csodálatos hely a Google+.
Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043
Tájékoztatási kötelezettségünknek eleget téve ebben az e-mailben küldött szolgáltatói közleményben ismertetjük a Google+-oldaladat, a terméket vagy a fiókodat érintő fontos változásokat.”

Hát akkor hajrá!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..